Griz kolač

by | 12 kolovoza, 2013

Potrebno je:

  • 1,3 l mlijeka
  • 150 g šećera
  • 200 g griza
  • 50 g mlječne čokolade
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 250 g maslaca
  • 300 g “Petit beurre” keksa
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

1. U posudu uliti 1 l mlijeka, dodati šećer, vaniln šećer i lomljenu čokoladu pa kuhati dok ne prokuha. Potom dodati griz i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi miješajući cijelo vrijeme dok se ne dobije odgovarajuća gustoća.
2. Kuhani griz ostaviti da se ohladi, zatim dodati maslac i umutiti mikserom.
3. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
4. “Petit beurre” keks umočiti u mlijeko i njime prekriti dno tepsije, premazati 1/2 pripremljene kreme, a potom nanijeti 1/2 šlaga od slatkog vrhnja. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se potrošio pripremljen materijal.
5. Kolač ostaviti da se stegne, potom ga izrezati na kocke i poslužiti.

Izvor: Dobra hrana