Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Iako ono što većinom vidimo po društvenim mrežama za doručak bude avokado tost ili slatki doručak, granola, bobičasto voće i banane, jeste li ikad razmatrali da ono što ste stavljati na tost sada stavite u zdjelicu i potpuno izmijenite okuse?
Jedna od najdražih nam čari kuhinje jest upravo to konstantno otkrivanje novih načina priprema namirnica koje koristimo gotovo svakodnevno, a novootkriveni recept vrlo brzo nam je postao jedan od najdražih doručaka. S obzirom na to da ni sami nismo ljubitelji slatkog, kombinacija kremastog, hrskavog i osvježavajućeg, a nutritivno vrijednog – jogurta, krastavca, avokada i slanutka zvuči kao nešto što ne želimo prestati jesti za bilo koji obrok.
Slani doručak od jogurta i povrća
Sastojci:
3/5 šalice grčkog jogurta
¼ avokada
¼ narezanih svježih krastavaca
Maslinovo ulje
Limun
Limunova korica
Hrskavi slanutak (ako ga nemate gdje kupiti, ispecite ga lagano začinjenog u pećnici)
Svježi začini – menta, bosiljak, vlasac
Morska sol
Priprema:
Stavite jogurt u zdjelicu i napravite mjesta u centru zdjelice. Napunite tu prazninu avokadom i krastavcem, poškropite maslinovim uljem, limunom i limunovom koricom. Stavite slanutak, svježe začine, posolite i popaprite.
Dobar tek!
Foto: Unsplash