Istraživanje: 26 posto muškaraca više voli seks u mraku

by | 14 kolovoza, 2013

Iako se ljubav može voditi uvijek i svuda, nije mali broj osoba koje preferiraju prepustiti se strastima isključivo noću, i to u prostoriji u kojoj je mrkli mrak.

Vjerovali ili ne, čak 18 posto dama i 26 posto muškaraca žude za seksualnim odnosom u potpuno zamračenoj prostoriji. U pitanju su podaci dobiveni na osnovu upitnika koji su popunjavali kupci donjeg rublja u prodavaonicama u vlasništvu legendarnog tenisača Bjorna Borga.

Kada su upitani zašto im smeta voditi ljubav u osvijetljenoj prostori, većina ispitanika priznala je da imaju ozbiljnih problema sa samopouzdanjem. Oni imaju dojam da zbog svojih tjelesnih mana nisu dovoljno privlačni partneru, pa ih je zato sram skinuti se na dnevnom svjetlu, a nisu rijetki ni oni koji su sramežljivi čak i kad je u pitanju blaga svjetlost svjetiljke ili odsjaj romantičnih svijeća.

Iako bi se reklo da pripadnice nježnijeg spola po pravilu imaju manje sigurnosti u to kako izgledaju, ispada da su muškarci ti koji su više opterećeni muskulaturom i tjelesnim nesavšenostima. Što se država tiče, najsramežljiviji su Amerikanci, a za njima slijede Britanci. Španjolci imaju najmanje problema ovog tipa i većina preferira jasno vidjeti što se sve događa u spavaćoj sobi nego skrivanje u mraku.

Izvor: telegrag.rs