Tri vježbe za bolje raspoloženje

by | 18 kolovoza, 2013

Predstavljamo vam tri vježbe koje će vam pomoći da se osjećate još bolje…

Osjećate da ste pod stresom i da se ne možete opustiti? Vrijeme je da primijenite naše savjete i popravite raspoloženje.

Opažanje

Dok jedete, kupate se, hodate… potrudite se zapaziti sve iz okoline i udubiti se u osjećaje koje vam ti predmeti izazivaju. Pratite instinkt svojih osjetila i tijelo će se početi opuštati, potom i um, a toplina će ovladati cijelim bićem.

Pogled

Pod stresom se mijenja i izraz lica, a nitko ne voli da ga u društvu zovu Ljutko. Isprobajte ovo: pogledajte malčice prema gore, ali tako da vam je pogled i dalje usredotočen na ono što se prije toga nalazilo u visini očiju. To će vas primorati da opustite pogled i da primjećujete stvari u periferiji vida, što dovodi do trenutnog opuštanja tijela i uma.

Disanje

Dr. Mark Atkinson, autor knjige “True Happiness”, otkrio je savršen način za pravilno disanje u stresnim situacijama koje opušta i dovodi do užitka. Disanje pod nazivom 4/7 sastoji se iz dva jednostavna koraka: udahnite zrak i brojite do četiri, a dok izdišete, brojite do sedam. Ovo ponovite minimalno pet puta i osjećat ćete se kao da ste na vrhu svijeta.

Izvor: cosmopolitan.rs

Tagovi: