Janjetina u pečenoj paprici

by | 21 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • janjeći but s kostima (2,5 kg)
  • 2 žlice pirea od rajčica
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica ružmarina
  • 1 l juneće juhe
  • 500 g fileta pečene paprike
  • 1 kg krumpira
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. U manjoj posudi napraviti marinadu od sitno sjeckanog češnjaka, pirea od rajčica, maslinovog ulja, mljevenog ružmarina, mješavine začina i papra.
2. Pripremljenom marinadom premazati janjeći but, obložiti ga filetima paprike, te pričvrstiti kuhinjskim koncem.
3. Pekač nauljiti, staviti pripremljeno meso, te zaliti s malo juhe, poklopiti ga i ostaviti peći.
4. Krumpir oguliti, narezati na četvrtine, pa kada je pečenje napola gotovo, dodati krumpir i nastaviti s pečenjem, uz povremeno dolijevanje juhe dok meso ne omekša.

Izvor: Dobra hrana