Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Redovna konzumacija brokule ljude čini otpornijima na bolesti koje su u vezi s procesom starenja.
Britanski znanstvenici otkrili su kako je brokula pravi eliksir života, jer sastojci koje to povrće ima brane tijelo od bolesti srca i karcinoma.
Svakodnevno konzumiranje brokule poboljšava način rada mitohondrija i ima presudan utjecaj na sprječavanje bolesti od karcinoma i bolesti srca.
Mitohondriji stvaraju energiju u tijelu i njih bi trebalo posebno dobro paziti, jer čim počnu propadati, tijelo postaje žrtva raznih bolesti koje su povezane sa starenjem.
Znanstvenici stoga preporučuju konzumaciju brokule dva do tri puta tjedno kako bi se blagotvorni učinci glukorafanina osjetili u potpunosti.
Recept za salatu od brokule možete pronaći OVDJE.
Izvor: magazin.hr