Prehrana za zrele godine: namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Tacosi sa sočnim punjenjem koje nećete moći prestati jesti
Jedno od najpopularnijih jela na svijetu danas su zasigurno tacosi, koji su se iz Meksika vrlo brzo proširili posvuda.
Taco je tradicionalno meksičko jelo koje se sastoji od tortilje, napravljene od kukuruznog ili pšeničnog brašna, napunjene (te preklopljene ili zamotane) različitim namirnicama: mljevenim mesom, ribom, morskim plodovima, povrćem. Ova posebna vrsta tortilja danas se poslužuje uz različite priloge poput salse, chili papričica, luka, guacamole dipa i salata. No zapravo nije poznato gdje je nastao prvi taco. Samo znamo da su bili posluženi u 18.stoljeću. Paul M. Pilcher istraživao je povijest tacosa i otkrio je da sam pojam dolazi iz rudnika srebra u Meksiku. Vjeruje se da se taco prvo odnosio na dinamit koji se koristio u rudnicima; barut u dinamitu bio je zamotan čvrsto u papir, slično kao što su današnji sastojci taca umotani u tortilju.
No dosta o njegovoj povijesti, kad vas u nastavku čeka jednostavan recept za veganski taco koji će obožavati i djeca i odrasli.
SASTOJCI:
Punjenje:
1 žlica ulja
½ krupno narezane glavice luka
gljive
1 pakiranje seitana ili sastojka koji želite ubaciti
1 žličica kima
1 žličica chilija
1 češanj češnjaka, nasjeckan
Ostale sastojke za umake i postupak pogledajte u videu.
Foto: Hotforfood blog