Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Mi smo ga stavili na "repeat"!
Kad se radi o curama iz omiljenog caffea Karibu Kaaawa s Trešnjevke, ideja ne nedostaje. Zato smo s njima već naučili kako napraviti dobar espresso martini, kakvog je okusa veganski tiramisu i koji keksi najbolje idu uz jutarnju kavu.
U svojoj mjesečnoj kolumni za Grazia.hr, otkrivaju recept za najukusniji veganski frape s kavom. Ova ukusna gastro ideja nastala je u suradnji s food blogericom Janjom Benić, koje možete pronaći iza profila @janjolinka.
1 limenka hladnog punomasnog kokosovog mlijeka
120 ml ili pola šalice bademovog mlijeka
2 smrznute banane
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žlica javorovog sirupa
4 kocke leda
2 žličice kakao zrna
1 espresso
Priprema:
1. Iz limenke kokosovog mlijeka izvadite gustu bijelu kremu pa stavite u blender zajedno s bademovim mlijekom, bananama, vanilijom, javorovim sirupom, kakao zrnima i ledom.
2. Miksajte dok ne postane glatko.
3. Ulijte u čaše, stavite još malo leda i na kraju stavite jedan espresso na dvije čaše. Ako volite jači okus kave, možete i staviti po jedan espresso na svaku čašu.
Ovaj članak originalno je objavljen na grazia.hr.
Foto: Karibu Kaaawa/@janjolinka