Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, vodu i malo soli, te postepeno dodavati brašno, mijeseći cijelo vrijeme dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju.
2. Zamiješeno tijesto podijeliti na tri dijela, oblikovati kore i ostaviti ih da miruju 20 minuta.
3. Špinat skuhati, procijediti i sitno nasjeckati, te pomiješati s jednom korom i dobro ručno umijesiti kako bi se dobilo zeleno tijesto. U drugu koru dodati malo prehrambene boje da se dobije crveno tijesto, a u posljednju ne dodavati ništa.
4. Svaku koru razvući na debljinu od 0,5 cm pa razvučeno tijesto narezati na rezance.
5. U dublju posudu uliti vodu, dodati malo ulja i ostaviti da provri. Kada voda proključa, spuštati rezance i kuhati ih dok ne omekšaju.
6. Posebno na pari otopiti maslac i gorgonzolu, te dodati biljno i kiselo vrhnje pa kuhati dok ne proključa. Zatim maknuti sa štednjaka, dodati ribani sir, promiješati i začiniti po želji.
7. Kuhane rezance procijediti i preliti ih umakom od sira.
Izvor: Dobra hrana