3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja, maslac i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mlijeko.
2. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u pripremljenu smjesu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 °C.
4. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati uzdužno napola kako bi se dobile dvije jednake kore.
Krema:
1. Puding skuhati u pola litra mlijeka prema uputama s vrećice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i umiješati u ohlađeni puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenom kremom, prekriti drugom korom, a na nju nanijeti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljeno staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.
Izvor: Dobra hrana