Čokoladni kolač

by | 28 kolovoza, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 120 g maslaca
  • 2 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 4 reda čokolade
  • 200 g mljevenih oraha
  • malo ribanog oraščića
  • 2 dl mlijeka
  • 8 žlica brašna
  • 1 vrećica praška za pecivo

Za kremu:

  • 1/2 l mlijeka
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 130 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 2 žlice ulja
  • 2 vrećice šlaga

Priprema:

Biskvit:

1. U odgovarajućoj posudi pjenasto umutiti jaja, maslac i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mlijeko.
2. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i dodati u pripremljenu smjesu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa uliti smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 200 °C.
4. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati uzdužno napola kako bi se dobile dvije jednake kore.

Krema:

1. Puding skuhati u pola litra mlijeka prema uputama s vrećice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti maslac sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i umiješati u ohlađeni puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenom kremom, prekriti drugom korom, a na nju nanijeti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljeno staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko ohlađenog kolača.

Izvor: Dobra hrana