Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti sir, ulje i jaje pa dodati brašno, malo soli i prašak za pecivo te ručno umijesiti tijesto i ostaviti da odstoji 30 minuta u hladnjaku.
2. Brokulu očistiti, podijeliti na manje cvjetove pa blanširati u proključaloj vodi 5 minuta. Rajčicu oprati, a šampinjone procijediti.
3. Odstajalo tijesto razvući na debljinu od 3 mm. Okruglu tepsiju (promjera 26 cm) nauljiti, posipati brašnom, pa dno i stranice obložiti tijestom.
4. Posebno umutiti jaja, žumanjak i vrhnje pa dodati mozzarellu nasjeckanu na kockice, cherry rajčice, brokulu, origano i šampinjone te začiniti po želji.
5. U tepsiju obloženu tijestom uliti pripremljenu smjesu i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 45 minuta.
Izvor: Dobra hrana