Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati pola litra mlijeka s praškom za puding i šećerom. Pripremljenu smjesu dodati u litru proključalog mlijeka i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se puding ne zgusne, te ga ostaviti da se ohladi.
2. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, dodati u ohlađen puding i dobro izmiješati. Pripremljenu kremu podijeliti na dva dijela.
3. U prvi dio kreme dodati mljevenu čokoladu i kikiriki, a u drugi dio mlijeko u prahu.
4. Noblice umakati u ostatak toplog mlijeka i poslagati na podlogu za tortu.
5. Na dnu podloge najprije poslagati 1/3 noblica oblikujući željeni oblik, premazati ih prvom kremom, preko toga nanijeti 1/2 druge kreme. Isti postupak ponoviti još jednom, a na kraju završiti noblicama.
6. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i premazati ga preko torte.
Izvor: Dobra hrana