Lisnato tijesto sa šunkom i sirom

by | 30 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 300 g trapista
  • 2 glavice crvenog luka
  • 250 g šunke
  • 2 dl jogurta
  • 3 jaja
  • 1 žlica gustina
  • 1 ljuta paprika
  • 300 g šampinjona
  • 50 g pirea od rajčica
  • 1 žlica ulja
  • mješavina začina
  • origano

Priprema:

1. Trapist naribati krupno, luk i ljutu papriku narezati na kolutove, šunku na rezance, a šampinjone na listove.
2. Lisnato tijesto razvući na debljinu od 5 mm te ga prebaciti u podmazani pleh i vilicom izbosti na više mjesta.
3. Tijesto premazati pireom od rajčica i po njemu ravnomjerno rasporediti šunku.
4. Posebno pomiješati jogurt, jaja, gustin i sir, pa nanijeti preko šunke, a odozgora staviti šampinjone, kolutove luka i ljutu papriku.

5. Pripremljenu pitu peći u zagrijanoj pećnici 35 minuta na 225 °C.

Izvor: Dobra hrana