Prehrana za zrele godine: Namirnice koje tijelo voli nakon 50.
Nakon 50. godine, tijelo prolazi kroz niz promjena - metabolizam se usporava, smanjuje se mišićna masa, a kosti postaju osjetljivije.Istovremen...
Kokice su odlična i zdrava grickalica, no ponekad je dobro malo eksperimentirati
Vjerojatno ste dosad već saznali da se kokice u mnogim zemljama jedu na poprilično drukčije načine. Pojedinci bi ostali bez teksta kad bi znali da je kod nas praksa dodati samo sol i eventualno ih pripremati na maslacu jer je njima navika preliti ih toplom čokoladom ili pak jako dobro zašećeriti.
No ovaj recept odličan je za kreiranje zdravih i zasitnih grickalica koje će vam začiniti večernje druženje uz serije ili film. Treba vam samo nekoliko sastojaka i vjerujte – ovaj ćete recept zapisati.
1/2 šalice kokica
1 žlica kurkume
1 žlica nutritivnog kvasca
sol i papar po ukusu
2-3 žlice kokosovog ulja
1. U manjoj posudi pomiješajte kurkumu, prehrambeni kvasac, sol i papar. U visoki lonac na štednjaku stavite kokosovo ulje zajedno s nekoliko zrna kokica. Poklopite i kuhajte na srednje jakoj temperaturi. Kad se kokice počnu čuti, dodajte ostale.
2. Dodajte pola količine začina dok se kuha. Svako malo protresite lonac kako se jezgre ne bi zaglavile ili zagorjele do dna ili sa strane.
3. Kad se lonac napuni, na vrh dodajte ostatak začina.
I to je to!
Foto: Unsplash