Ako volite zobenu kašu, pripazite na ovu pogrešku u pripremi

Zobena kaša mnogima je omiljeni doručak

by | 9 veljače, 2022
Zobena kaša mnogima je omiljen doručak

Osim što su ukusne i zanimljive teksture, zobene pahuljice nevjerojatno su raznolike, a i dugo nas drže sitima. Osim kuhanja, možete ih pripremiti noć prije i dobiti vrlo zanimljiv okus ujutro, možete ih staviti u pećnicu, s njima raditi kolače… Izbora je napretek.

No, vjerojatno ste znali primijetiti da ponekad vidite neku čudnu sluz na gornjem sloju. Ovo je vrlo česta pojava i problem je taj što naruši teksturu zobenih pahuljica.

Pročitajte više: Jednostavan recept za domaći instant miks zobene kaše

Riječ je o djelovanju topivih vlakana u zobi, što uzrokuje pojavu filma na površinskom sloju. Razlog? Predugo kuhanje ili previsoka temperatura.

Ako vam se ovo dogodi, znajte da sljedeći put morate skratiti kuhanje zobenih pahuljica ili pak smanjiti temperaturu.

Sad kad znate taj trik, slijedi provjereni recept za uvijek uspješne zobene pahuljice. Doista, jedini recept koji će vam trebati!

Sastojci:

1/2 šalice zobenih pahuljica

1/2 šalice mlijeka (biljnog ili kravljeg)

1/2 šalice vode

prstohvat soli

1/4 žličice mljevenog cimeta

1 žličica meda

dodatno: bademi, kikiriki, orasi…

Priprema:

  1. Pomiješajte zob, mlijeko, vodu, sol i cimet u srednje velikom loncu. Pustite da proključa, a zatim smanjite temperaturu.
  2. Pirjajte otklopljeno 3 do 5 minuta dok se ne zgusne, povremeno miješajući. Maknite sa štednjaka i pustite da se malo ohladi.
  3. Prelijte s 1/2 ili cijelom žličicom meda. Dodajte dodatne željene dodatke i poslužite.

 

Foto: NataBene/iStock/Getty Images Plus via Getty Images