Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Priprema:
1. Marelice izvaditi iz konzerve, ocijediti i sitno narezati, te ih kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije gusta, kašasta smjesa.
2. Želatinu potopiti u hladnu vodu, pa kad omekša, dodati ju u mlaku smjesu.
3. Slatko vrhnje umutiti mikserom, a zatim pomiješati s ohlađenom smjesom od marelica, dodati šećer i vanilin šećer, te sve dobro izmiješati.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati rum i vodu, a zatim u dobivenu otopinu umakati piškote.
5. Natopljenim piškotama obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa pa uliti pripremljenu kremu, a odozgora također poslagati piškote.
6. Pripremljenu tortu staviti u hladnjak da se stegne, te je izvaditi iz kalupa, premazati umućenim šlagom i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana