Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno i sol, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mijesiti dok se ne dobije gipko tijesto.
2. Od zamiješenog tijesta oblikovati 4 loptice, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku lopticu premijesiti, te tijesto razvući na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga promjera 25-30 cm.
Nadjev:
1. Sir naribati krupnije, šampinjone narezati na listove, a masline na kolutove.
Završni postupak:
1. Svaki krug od tijesta premazati kečapom i posipati po njemu mješavinu bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog tijesta prekriti šnitama šunke, nanijeti šampinjone, masline i polovinu sira, te preklopiti, a rubove dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljeni pleh i peći u pećnici dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati vrhnjem i na njih posipati ostatak sira.
Izvor: Dobra hrana