Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. U dubljoj zdjeli pomiješati žumanjke, šećer, orahe i brašno. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati prethodno pripremljenoj smjesi i polako promiješati.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugli kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti s malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.
Krema:
1. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od naranče.
2. Sve sastojke dobro izmiješati, a zatim pripremljenu kremu ravnomjerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.
Dekoracija:
1. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko torte.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice te njime premazati bočne stranice torte.
Izvor: Dobra hrana