Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
Biskvit:
1. U odgovarajućoj posudi otopiti šećer vodeći računa da ne zagori, pa dodati bademe, promiješati i skloniti sa štednjaka.
2. Toplu smjesu uliti na nauljenu foliju i pričekati da se ohladi.
3. Ohlađenu smjesu razlomiti na manje komade, te je samljeti na spravici za mljevenje oraha.
4. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, pa postepeno dodavati šećer muteći cijelo vrijeme.
5. U snijeg od bjelanjaka dodati vanilin šećer, brašno i samljevenu karamelu s bademima, te polako promiješati.
6. Smjesu za biskvit uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici 50 minuta na 150 °C. Pečeni biskvit ostaviti da se ohladi te ga prerezati poprečno tri puta kako bi se dobile ukupno 4 kore.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke sa šećerom i mlijekom pa kuhati na pari dok se ne zgusne, a potom ostaviti da se ohladi.
2. Maslac i otopljenu čokoladu posebno umutiti i pomiješati s ohlađenom smjesom.
Završni postupak:
1. Ohlađene kore premazati pripremljenom kremom, naslagati jednu na drugu, a ostatkom kreme premazati bočne stranice.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice i ukrasiti tortu, a na bočne stranice utisnuti sjeckane orahe.
Izvor: Dobra hrana