Ovako je izgledao susret stručnjaka koji oblikuju našu sutrašnjicu
Prošloga tjedna Zagreb je bio središte poslovne izvrsnosti i inovacija.Konferencija ChalLEANge 2024 powered by OTP, organizirana pod vodstvom C...
Zašto bi ljeto bilo rezervirano samo za more i plažu? Svi koji ostaju u kontinentalnim dijelovima mogu iskoristiti ljetne mjesece za učenje nečeg novog! Ovog puta predlažemo odlične kulinarske i gastro radionice koje organizira Centar za kulturu prehrane i Kuhaona. Naučite raditi sushi, obraditi namirnice biljnog podrijetla, saznajte sve tajne i trikove vege kuhanja, ali se okušajte i u pripremi brancina kao i vrhunskih ljetnih deserata.
Prijavite se na vrijeme i iskoristite vrijeme da naučite nešto novo uz stručnjake!
Centar za kulturu prehrane renomirano je mjesto edukacije i razvijanja kulture u području nutricionizma i gastronomije.
Putujete u Japan kroz priču, kuhanje i uživanje u hrani sa majstorima sushija! Pripremaju se 3 vrste SUSHIJA FUTOMAKI – HOSOMAKI – URAMAKI. Svi polaznici dobivaju dar: diplomu & recepte!
Voditelj: Tatjana Švonja
24.6.2022./ 18:00 – 20:30h
28.6.2022./ 18:00 – 20:30h
Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb. Cijena: Cijena za radionicu je 350kn. Popust za dvije kupljene radionice ili dolazak u paru: 600kn
Pročitajte: Ljetni kolač bez pečenja kao nevjerojatno umjetničko djelo domaće gastro blogerice
Na radionici učite teorijski i praktično kako zamijeniti meso, mliječne proizvode i jaja u prehrani i kuhanju. Prolazite pripremu racepata koje inače ne možete zamisliti bez mliječnih proizvoda i jaja. Učite sve što trebamo znati kada ove grupe namirnica izostavljamo iz prehrane – kako ih nadomjestiti nutritivno, kako ih nadomjestiti u jelima i receptima, koji su alternativni proizvodi. Učite praviti vlastito mlijeko od žitarica i orašastih plodova koje će zasigurno biti ukusnije, kvalitetnije, prirodnije i jeftinije od onog kupovnog. Učite kako napaviti tijesto za palačinke bez jaja te kako istu logiku zamjene jaja primjeniti za druge recepte s jajima. Učite pohati različito povrće bez jaja i konačno, raditi zdrave i fine popečke!
Na radionici učite:
Pripremate:
Mlijeko od badema
Čokoladno konopljino mlijeko
Krepka juha od crvene leće s kokosovim mlijekom
Pulled gljive sa home made tortiljama
Rice bowl sa glaziranim teriyaki tofuom
Burgeri od crnog graha uz Coleslaw
Svi polaznici dobivaju: recepte, diplomu. Voditelji: Tatjana Švonja / It makes sushi / 29.6.2022. / 18-20:30h. Gdje: Centar za kulturu prehrane, Nazorova 18, Zagreb
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Pročitajte: Zdrave obroke odsad možete naručiti preko nove domaće gastro platforme
Početak srpnja rezerviran je za radionicu pripreme azijskih specijaliteta kroz koju će vas voditi chef Fabian Šaravanja. Petra Jelenić za srpanj je osmislila radionicu na kojoj ćete savladati pripremu rožate i Pavlove. Uz Maria Bobanovića naučite kako filetirati ribu i pripremite 3 jela s brancinom.
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati. Na ovoj radionici chef Fabian Šaravanja naučit će vas kako pripremiti nekoliko jela u kojima ćete uživati tijekom vrućih ljetnih dana. Na jelovniku su – Gyoze sa svinjetinom i gorgonzolom, Satay piletina (pileći ražnjići marinirani u kokosovom mlijeku i kurkumi) i Katsu piletina s jasmin rižom.
Cijena radionice: 450,00 kn, 07. srpnja 2022.
Trajanje radionice: 17.00 – 21.00 sat
Uz Petru Jelenić naučite sve tajne pripreme savršenih ljetnih deserata. Pripremat ćete tradicionalnu dalmatinsku slasticu – Rožatu te hrskavi desert izvana, a mekani iznutra – Pavlovu. Ovu radionicu nikako ne smijete propustiti.
Cijena radionice: 550,00 kn, 11. srpnja 2022.
Trajanje radionice: 17.30 – 20.30 sati. Prije odlaska na ljetne praznike svladajte tehniku filetiranja ribe i pripremu 3 zanimljiva jela s brancinom idelanih za vruće dane koji nam dolaze. Uz chefa Maria Bobanovića naučite kako pripremiti Ceviche, Rižoto s brancinom i šparogama i File brancina s kremom od batata.
Cijena radionice: 500,00 kn, 12. srpnja 2022.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Foto: Instagram, @kuhaona