Pet savjeta za brži rast kose

by | 13 rujna, 2013

U situacijama kada odlučite skratiti svoju dugačku kosu, a rezultat ne bude onakav kakav ste očekivali, jedino vam preostaje pričekati da vaša kosa ponovno naraste kako biste opet imali staru omiljenu frizuru. Donosimo vam nekoliko savjeta koji će potaknuti rast snažne i lijepe kose.

Napravite piling za kožu glave

Svima nam je poznat piling lica i tijela, ali što je s kožom glave? Zvuči čudno, zar ne? Međutim, zdrava koža ovog područja podrazumijeva zdravu kosu i veću šansu za brži rast, stoga je piling kože glave obavezni dodatak vašoj uobičajenoj njezi kose. Svakog jutra i večeri iščetkajte svoju kosu mekom četkom – osim što ćete stimulirati kožu glave, potaknut ćete i rast kose.

Unosite proteine

S obzirom na to da se kosa uglavnom sastoji od proteina, povećani unos proteina potaknut će rast vaše kose. U svoju prehranu uključite hranu bogatu različitim nutrijentima kao što su špinat, kelj, riba, jaja, piletina, orasi i na taj način hranite svoju kosu “iznutra”.

Masirajte korijen kose

Masaže ne samo da su ugodne, već mogu vratiti u funkciju blokirane folikule vlasi i ubrzati rast kose. Sljedeći put kada budete pod tušem, neka vaša masaža potraje neko vrijeme – kosa će vam biti zahvalna na tome.

Uzimajte vitamine

Postoje neki dodaci koje možete uzimati svaki dan za stimulaciju rasta kose. Uzimajte vitamin B7, jer on pomaže održavanju zdravlje vaše kose i noktiju. Također vam mogu pomoći i cink, željezo ali i riblje ulje.

Koristite proteinski tretman

Što više boja, izbjeljivača i kemijskih tretmana koristite, više ćete oslabjeti svoju kosu. Zato obavezno koristite proteinske tretmane kako biste vašu kosu održali snažnom i zdravom.

Izvor: elle.rs

Tagovi: