Trokuti s rajčicom i mozzarellom

by | 14 rujna, 2013

Sastojci:

  • 600 g glatkog brašna
  • 1 pakiranje svježeg kvasca
  • 3 dl vode
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 150 g mozzarelle
  • sol, mješavina začina, origano, bosiljak

Priprema:

1. Kvasac i malo soli rastopiti u mlakoj vodi, te postepeno dodavati brašno ručno mijeseći cijelo vrijeme.
2. Zamiješeno tijesto oblikovati u loptu, prekriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
3. Tijesto istanjiti na debljinu od 5 mm, a zatim rezati jednostrane trokute (dužina stranice 8 cm).
4. Posebno pomiješati maslinovo ulje, mješavinu začina, bosiljak i origano.
5. Rajčice prerezati napola, te svaku polovinu utisnuti na jedan trokut. Gotove trokute premazati pripremljenom smjesom, pa ih poslagati na pleh obložen papirom za pečenje i staviti peći u zagrijanu pećnicu.
6. Pred kraj pečenja pleh izvaditi iz pećnice, te na svaki trokut staviti malo narezane mozzarelle i vratiti u pećnicu da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana