Gulaš od gljiva

by | 14 rujna, 2013

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 400 g bukovača
  • 400 g shiitake gljiva
  • 2 paprike babure
  • 1 vezica mladog luka
  • 300 g pelata od rajčica
  • 1 glavica luka
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 1 dl vrhnja za kuhanje
  • 100 g slanine
  • 1/2 vezice peršina
  • 5 dl goveđe juhe
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 4 žlice ulja
  • 1 žlica brašna
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Gljive oprati i narezati na četvrtine, slaninu i papriku na štapiće, mladi luk na kolutove, pelate na kocke, a luk i peršin nasjeckati.
2. Na malo ulja popeći luk i slaninu, te dodati papriku, bukovače i shiitake pa ispirjati uz povremeno dolijevanje juhe. Kada bukovače i shiitake omekšaju, dodati šampinjone, mladi luk i pelate, pa nastaviti s pirjanjem.
3. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku, hladnu zapršku (mješavinu vode i brašna) i začiniti po želji. U gotovo jelo umiješati vrhnje za kuhanje i kiselo vrhnje, posipati peršina i poslužiti s pire krumpirom.

Izvor: Dobra hrana