Keten halva

by | 15 rujna, 2013

Sastojci:

  • 400 g šlaga
  • 6 dl vode
  • 300 g mljevenih plazma keksa
  • 250 g keten halve
  • 500 g ”petit beurre” keksa
  • 4 dl mlijeka

Za dekoraciju:

  • 200 g šlaga
  • 50 g čokolade

Priprema: 1. U odgovarajućoj posudi umutiti šlag s vodom pa dodati plazma kekse i naribanu keten halvu. 2. Petit beurre kekse umakati u mlijeko te njima prekriti dno pravokutne podloge za tortu. Na natopljene kekse nanijeti polovinu pripremljene kreme s keten halvom. 3. Preko kreme poslagati red natopljenih keksa, a zatim premazati drugim dijelom kreme. 4. Šlag za dekoraciju umutiti i nanijeti ga preko pripremljene torte. Tortu ukrasiti ribanom čokoladom. Izvor: Dobra hrana