Maske za uklanjanje pjegica

by | 15 rujna, 2013

Pjegice na koži su mjesta na kojima je promijenjena tekstura kože, što koži daje fragmentaran izgled. Danas kada svi žele imati glatku kožu, pjegice znaju stvarati smetnje. Svi ćemo reći da su pjegice slatke, ali to je sigurno tako samo ljudima koji ih nemaju. Oni koji ih imaju muku muče s tim kako ih ukloniti.

Postoje mnogi faktori koji uzrokuju stvaranje pjegica.

    • Promjene koncentracije melanina zbog izlaganja UV-zračenju, atmosferska onečišćenja i hormonalne neuravnoteženosti.
    • Rast mikroba i bakterija.
    • Promjene u krvnim žilama.
    • Hormonska neuravnoteženost (zbog stresa i napetosti), neuravnotežene hranjive tvari (zbog nepravilne prehrane), prah i kemikalije (zbog zagađenja) uobičajeni su razlozi pjegave kože.

Da biste izbjegli fragmentaran izgled kože, trebate paziti na njegu. Tako možete koristiti neke domaće maske za lice, koje vam mogu pomoći u održavanju teksture kože. Neke maske imaju vrlo dobar učinak u liječenju kože s pjegicama. Osim maski, trebate prati lice 3 – 4 puta na dan, koristiti zaštitne kreme protiv UV-zračenja i svakodnevno vježbati.

Med i limun

Ova mješavina izjednačava ton kože, a također pomaže u dobivanju glatkog lica. Pomiješajte žlicu limuna s pola žlice meda. Dodajte nekoliko kapi bademovog ulja. Nanesite smjesu i držite 30 minuta. Isperite hladnom vodom.

Pepermint

Pepermint maska za lice je dobra za izbjeljivanje kože. Dodajte 125 grama pivskog kvasca na jednu žlicu metvice i jednu žlicu soka od limuna. Pomiješajte sastojke u tijesto i primijenite na koži. Držite masku na licu 30 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Maska od kokosa

Kokosovo ulje ne samo da poboljšava tonus kože, već i smanjuje suhoću. Masirajte vaše lice i vrat s ovim uljem 10-15 minuta i ostavite ga 30 minuta na koži, a zatim isperite mlakom vodom sa kapi limuna u njoj.

Maska od jagoda

Maska od jagoda pomaže u uklanjanju mitesera, a ujedno smanjuje neujednačen ton kože. Pomiješajte jednu žlicu brašna od riže sa 1-2 zdrobljene jagode i jednom čajnom žlicom mlijeka. Napravite gustu smjesu. Nanesite na lice i ostavite 20-25 minuta. Isperite hladnom vodom.

Izvor: ljepota.ba

Tagovi: