Tri učinkovita načina da pobijedite stres

by | 18 rujna, 2013

Kada se nađete u situaciji da razina vašeg stresa dosegne „gornju granicu“, poslužite se nekim od ovih trikova koji će vam u tim trenucima biti od velike pomoći.

Stres se, u današnje vrijeme, često doživljava kao neman koja vreba sa svih strana, ne birajući vrijeme, mjesto, ni žrtvu. Bilo da doživljavamo stres na poslu, kod kuće, na šalterima, u prodavaonici, banci, u prometnim gužvama, u isto vrijeme osjećamo se nemoćnim da bilo što poduzmemo. Srećom, očuvanje mira i staloženosti, ma koliko to nevjerojatno zvučalo, ipak je moguće.

Kada se budete našli u nekoj od ovih situacija i kada osjetite stres u velikoj mjeri, prisjetite se ovih savjeta koji će vam u tim trenucima biti od velike koristi.

1. Zatvorite oči
Na nekoliko sekundi zažmirite. Zamislite kako ležite na nekoj dalekoj plaži ili jednostavno kako uživate čitajući vašu omiljenu knjigu. Odvlačenjem misli od gužve, posla i problema istog trena osjetit ćete dozu mira i staloženosti.

2. Dišite
Duboko disanje punim plućima jednostavan je način za opuštanje. Ispunite pluća i trbuh dubokim udisanjem, a zatim lagano izdahnite. Ponovite ovu vježbu deset puta.

3. Opustite mišiće
U ovoj vježbi usredotočite se na blago zatezanje, a zatim opuštanje mišića. Ukoliko sjedite za radnim stolom, stegnite mišiće nogu, a potom ih lagano opuštajte. Nastavite isto i s ostalim mišićima, počevši od nogu pa prema gore, sve do mišića ramena i lica.

Izvor: elle.rs

Tagovi: