Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, mozzarellu, pelate rajčica, papriku i šunku narezati na kocke, mladi luk na kolutove, a sir krupno naribati.
2. Na malo ulja popržiti mladi luk, te dodati papriku i pelate rajčica, pa pirjati uz povremeno dolijevanje vode dok povrće ne omekša.
3. U omekšalo povrće dodati šunku, pire od rajčica i origano, začiniti po želji i pirjati još 5 minuta.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu usuti 1/3 tjestenine, zatim nanijeti sloj pripremljenog nadjeva, posipati mozzarellom i sirom, isti postupak ponoviti jednom, te završiti tjesteninom.
5. U odgovarajućoj posudi umutiti jaje, vrhnje i mlijeko, preliti preko posljednjeg sloja tjestenine i posipati parmezanom.
Izvor: Dobra hrana