Krem torta

by | 21 rujna, 2013

Sastojci:

  • 300 g ”petit beurre” keksa
  • 3 kisele jabuke (700 g)
  • 3 banane (500 g)
  • 150 g mljevenih oraha
  • 1 žlica ruma
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 puding od vanilije
  • 7 dl mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • 200 g maslaca
  • 1 vrećica šlaga

Priprema:

1. Polovinu ”petit beurre” keksa umočiti u 2 dl mlakog mlijeka pa prekriti dno tepsije (veličine 20×30 cm). Ostatak keksa samljeti.
2. Jabuke i banane očistiti i sitno naribati, te dodati orahe, mljevene kekse i rum. Posebno umutiti šećer u prahu i 100 g maslaca, i pomiješati sa smjesom od jabuka i banana. Sve to dobro izmiješati.
3. Prašak za puding pomiješati sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti kuhati. U proključalo mlijeko uliti pripremljenu mješavinu pa kuhati dok se smjesa ne zgusne.
4. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, te ju pomiješati sa 100 g pjenasto umućenog maslaca, a zatim dobro promiješati.
5. Pripremljenu smjesu s pudingom od vanilije nanijeti na smjesu od banana i jabuka.
6. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, premazati tortu i ukrasiti je po želji.

Izvor: Dobra hrana