Vježbe koje smanjuju apetit

by | 24 rujna, 2013

Jedna od tajni dobrog izgleda leži i u tome da sami morate prepoznati kad vam je dosta. Osjećaj sitosti znači da ste već pojeli previše. Osjećaj da je vaš organizam ispunjen energijom, trebao bi biti trenutak kada ćete ustati od stola, a ne osjećaj punog trbuha i umora. Vježbajte i s vremenom ćete sami naučiti kako raspoznati te dvije stvari.

Nastavite li s jelom nakon što u organizam unesete dovoljno hrane i osjećate se sito, to je samo navika koja vam je ostala iz djetinjstva.

Često jedemo samo zato što vidimo hranu, a ne zato što smo gladni. Također, i sjedamo za stol iz navike, a ne zato što je organizmu stvarno potrebna hrana.

Počevši od danas, pokušajte završiti obrok pet minuta ranije nego inače ili kad na tanjuru ostane četvrtina vašeg uobičajenog obroka. Napravite pauzu od deset minuta i vratite se za stol. Sigurno više nećete biti gladni. Već prilikom sljedećeg obroka na tanjur stavite manju porciju.

Vježbe za smanjenje apetita:

1. Najbolji trening koji možete zadati sami sebi je pravilno i dugotrajno žvakanje svakog zalogaja. Svaki zalogaj je potrebno prožvakati barem 30 puta.

2. Prilikom jela koristite manje tanjure i posude koje neće izgledati prazno kada na njih stavite manju količinu hrane. U onom trenutku kada završite obrok, mozak će tijelu poslati poruku da ste siti, a tanjur će biti prazan. Jednostavno.

3. Na stolu uvijek imajte čašu vode i pijte tijekom obroka. Često mijenjamo žeđ za glad i tada stvari krenu krivo.

4. Jedite polako. Pronađite vremena za obrok kako bi dobro prožvakali svaki zalogaj.

5. Postepeno smanjite obroke koje pripremate za večeru. Doručak neka vam bude najobilniji obrok u danu.

6. San je vrlo važan u postizanju savršene tjelesne težine, a on će doći prirodno kada u organizam prije odlaska na spavanje prestanete unositi tešku hranu.

7. Vježbajte svaki dan, neka to bude šetnja do posla, izlazak sa psom ili 20 minuta vožnje biciklom. Tijelo će vam biti zahvalno i osjećat ćete se bolje.

Izvor: zadovoljna.hr

Tagovi: