Punjena rolada od puretine

by | 26 rujna, 2013

Sastojci:

  • 2 kg purećeg bijelog mesa
  • 150 g suhe vratine
  • 2 stručka blitve
  • 300 g svježeg sira
  • 1 paprika babura
  • 2 jaja
  • 100 g suhih marelica
  • 5 žlica ulja
  • mješavina začina, papar

Za prilog:

  • 200 g riže
  • 1 vezica mladog luka
  • 2 žlice maslaca
  • 200 g mladog graška
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Pureće bijelo meso zarezati na nekoliko mjesta te ga istanjiti kako bi se dobila šnicla pravokutnog oblika. Pripremljenu šniclu začiniti po želji.
2. Blitvu oprati, odstraniti zadebljanja, pa njome prekriti šniclu.
3. Svježi sir pomiješati sa sitno sjeckanom paprikom i jajetom, i premazati preko listova blitve.
4. Preko svježeg sira poslagati listove suhe vratine, a potom staviti red suhih marelica i zarolati.
5. Pripremljenu roladu pričvrstiti kuhinjskim koncem te staviti u nauljenu tepsiju i prekriti folijom. Roladu peći pod folijom dok ne omekša, a zatim skloniti foliju i ostaviti je da se zapeče.

Prilog:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi pa ga procijediti, a mladi luk narezati na ploške.
2. Na maslacu popeći mladi luk i grašak dok ne omekšaju, dodati kuhanu rižu pa začiniti po želji.

Izvor: Dobra hrana