Anabela torta

by | 26 rujna, 2013

Sastojci:

  • 1,5 l mlijeka
  • 5 vrećica pudinga od vanilije
  • 150 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina
  • 200 g ”petit beurre” keksa
  • 200 g ”jaffa” keksa
  • 200 g piškota
  • 200 g šlaga

Priprema:

1. U dublju posudu uliti 1 l mlijeka i staviti neka kuha. Posebno umutiti 3 dl mlijeka s gustinom, praškom za puding i šećerom, uliti u proključalo mlijeko i nastaviti s kuhanjem miješajući cijelo vrijeme dok se masa ne zgusne.
2. Zgusnutu masu skinuti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
3. Margarin pjenasto umutiti i pomiješati s ohlađenom masom, te dobro izmiješati. Dobivenu kremu podijeliti na dva nejednaka dijela.
4. U prvi, manji dio kreme (1/4 kreme) dodati otopljenu čokoladu, pa izmiješati kako bi se dobila smeđa krema. U drugi, žuti dio (3/4 kreme) dodati vanilin šećer.
5. ”Petit beurre” kekse namakati u ostatku mlakog mlijeka pa slagati na podlogu za tortu u dva reda. Preko keksa nanijeti žutu kremu. Zatim u mlijeko namakati ”jaffa” kekse, i slagati preko žute kreme. Preko ”jaffa” keksa premazati smeđu kremu. Potom preko smeđe kreme poslagati piškote prethodno namočene u mlako mlijeko. Na kraju premazati žutom kremom.
6. Posebno umutiti šlag te njime premazati cijelu tortu. Tortu ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana