Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i narezati na kocke. Luk i češnjak sitno nasjeckati, a šampinjone narezati na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk te dodati šampinjone i pirjati dok ne omekšaju. Zatim dodati blanširanu koprivu, češnjak i začiniti po želji.
3. Pripremljeni nadjev ostaviti da se ohladi, a zatim umiješati 2 jaja i kiselo vrhnje.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je s dvije kore za pitu, pa nanijeti sloj pripremljenog nadjeva, zatim naizmjenično slagati koru i nadjev dok se ne utroši sav pripremljeni materijal. Nadjevenu koru narezati na kocke.
5. Posebno pomiješati tri jaja, biljno vrhnje i mlijeko, te dobivenom mješavinom zaliti pitu i staviti je u pećnicu peći dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana