Pita s koprivom

by | 28 rujna, 2013

Sastojci:

  • 700 g koprive
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 400 g šampinjona
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 dl biljnog vrhnja
  • 5 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i narezati na kocke. Luk i češnjak sitno nasjeckati, a šampinjone narezati na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk te dodati šampinjone i pirjati dok ne omekšaju. Zatim dodati blanširanu koprivu, češnjak i začiniti po želji.
3. Pripremljeni nadjev ostaviti da se ohladi, a zatim umiješati 2 jaja i kiselo vrhnje.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je s dvije kore za pitu, pa nanijeti sloj pripremljenog nadjeva, zatim naizmjenično slagati koru i nadjev dok se ne utroši sav pripremljeni materijal. Nadjevenu koru narezati na kocke.
5. Posebno pomiješati tri jaja, biljno vrhnje i mlijeko, te dobivenom mješavinom zaliti pitu i staviti je u pećnicu peći dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana