“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Gastronomsko festivalsko događanje Split Spring by Staropramen, koje je u pet godina osvojilo srca Splićana, ponovno se vraća i to ove godine na novoj lokaciji, u nešto drukčijem ambijentu nego do sada.
Nakon četiri godina održavanja u Đardinu i atmosfere piknika, seli se u obližnju Hrvojevu ulicu gdje se transformira u pravo street okruženje. Uz predivne zidine Dioklecijanove palače i stoljetnu kamenu vizuru, na sâm korak od Rive, Split Spring donosi kombinaciju vrhunskog street fooda te izvrsne zabave i atmosfere.
Ovaj je festival prepoznat kao mjesto na kojemu se sami Splićani obožavaju družiti, kao mjesto koje u potrazi za sadržajem posjećuje more turista, a onda i mjesto na kojem neki od ponajboljih splitskih ugostitelja pripremaju odličan street food.
Od 11. do 21. svibnja tako će svi Splićani, ali i brojni turisti kojih je grad prepun moći uživati u street food specijalitetima nekih od najboljih i najpoznatijih splitskih ugostitelja.
Ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 12 do 23 sata te vikendom do ponoći. Sve dodatne informacije možete pratiti na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu.
View this post on Instagram
Artičok čiji su cannoli jedan od razloga zbog čega Splićani jedva čekaju Split Spring, Šug koji “na ulicu” donosi uvijek pravu tradicionalnu kuhinju i razne tećade i gregade, Mazzgoon čiji Tony’s burger zadovoljava i najzahtjevnija nepca, Corto Maltese čiji su bunovi i rižoto “pi*kin dim” prijašnjih godina stvorili vojsku obožavatelja, tu je i Uje Oil bar sa svojom savršenom komiškom pogačom i uvijek nečime “na žlicu”, PiNKU fish&wine čije su kamenice i pjenušac prošle godine bili na svakom stolu.
Pandora Greenbox koja nam donosi vegansku varijantu burgera od cikle, zatim Galerija food koja nakon prošlogodišnjih arancina u tri vrste sprema nova iznenađenja, Misto koji sa svojim šarenim burgerima i koktelima uveseljava brojne vesele turiste pa MakaMaka čiji se poke prodaje kao lud od jutra do mraka, tu je i Beg’s plant-based street food koji po festivalima diljem Hrvatske promovira plant-based prehranu, Biberon grill koji zadovoljava sve želje ljubitelja roštilja, The Daltonist bar koji donosi pravi morski street food poput fritta mista i ukusnih koktela te simpatični gosti iz Varaždina – American bar Dollar, koje Splićani obožavaju, jednako kao i njihove burgere.
View this post on Instagram
Foto: Instagram, naslovna: @split.spring