1. Svinjski but zarezati po sredini, pa ga izlupati kako bi se dobila šnicla pravokutnog oblika. Mrkvu skuhati, a kelj kratko blanširati u slanoj vodi. 2. Šniclu začiniti po želji te je prekriti listovima kelja, a po njima rasporediti kuhanu mrkvu. 3. Nadjevenu šniclu zarolati, obložiti je listovima slanine i pričvrstiti kuhinjskim koncem. 4. Pripremljenu roladu staviti u nauljenu tepsiju, preliti je goveđom juhom i poklopiti folijom, pa staviti u zagrijanu pećnicu peći. Pred kraj pečenja, skinuti foliju te vratiti u pećnicu i peći dok ne porumeni. Gotovu roladu preliti pripremljenim preljevom i poslužiti s kuhanim povrćem.
Preljev:
1. Mrkvu i celer oguliti, narezati na manje kocke, a zatim kuhati u mješavini goveđe juhe i vina. 2. Omekšalo povrće protisnuti te pomiješati s ostatkom tekućine, dodati mljeveni lovor i začiniti po želji.