Juha s piletinom i kupusom

by | 4 listopada, 2013

Sastojci:

  • 350 g pilećeg filea
  • 500 g svježeg kupusa
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice gustina
  • 1,5 l goveđe juhe
  • 2 žumanjka
  • 1 dl biljnog vrhnja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • mješavina začina, papar

Priprema:
1. Pileći file skuhati u goveđoj juhi, ostaviti ga da se ohladi, te narezati na kockice. Svježi kupus narezati na rezance.
2. Na malo maslaca propržiti kupus kako bi omekšao, a potom dodati kuhanu piletinu i uliti juhu u kojoj se piletina kuhala.
3. Gustin razmutiti sa malo vode, te uliti u juhu, začiniti je po želji i nastaviti s kuhanjem, dok se ne dobije željena gustoća
4. Posebno umutiti biljno vrhnje, žumanjke i kiselo vrhnje, pa umiješati u gotovu juhu

Izvor: Dobra hrana