Zdravi trendovi: Ove tri namirnice svi će koristiti u 2025. godini
Zdravlje i prehrana postali su ključni fokus našeg života, a interes za prirodnim dodacima i inovativnim proizvodima raste iz godine u godinu.S...
Imamo recept za limunadu od hibiskusa, grejpa i korijandra
Limunada je osvježavajuće piće koje se dobiva od limunovog soka pomiješanog s vodom i zaslađivačem poput šećera ili meda. Međutim, postoje još mnogobrojne varijacije kako se može pripremati.
Ako ste kao i mi, onda je volite piti ljeti i to samo ocijeđen limun pomiješan s vodom, ali i isprobavati nove recepte i okuse za što bolje osvježenje tijekom dana.
Kombinacija jednostavnih sastojaka stvara napitak koji je omiljen diljem svijeta zbog svog osvježavajućeg okusa i brojnih zdravstvenih prednosti. Limun je izvrstan izvor vitamina C, a konzumacija limunade može pomoći u jačanju imunološkog sustava, što može smanjiti rizik od prehlade, gripe i drugih infekcija.
Naravno, to je i razlog zašto limun koristimo u svako doba godine pa je tako zima rezervirana za vrijeme kad ga stavljamo u tople čajeve.
Osim toga, limun je prirodni diuretik koji potiče mokrenje i potpomaže uklanjanje toksina iz organizma. Redovito konzumiranje limunade može potaknuti rad bubrega i pomoći u pročišćavanju organizma, ali ipak budite oprezni u količinama u kojima ga uzimate jer nije dobro da pretjerate zbog toga što može teško sjesti na želudac.
Redovita konzumacija limunade može pridonijeti smanjenju bora, poboljšanju teksture kože i promicanju zdravog sjaja, a često se koristi i u detoksikaciji tijela, potiče metabolizam i smanjuje apetit.
Osim tjelesnih dobrobiti, limunada, to jest sâm limun može imati i pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Osvježavajući okus može podići raspoloženje i smanjiti osjećaj umora, a to znači da doprinosi održavanju općeg zdravlja i dobrobiti.
U svakom slučaju, dodavanje limuna na bilo kakav način u vašu prehranu itekako ima svoje prednosti i daje osvježenje tijekom cijele godine.
Pročitajte: Kako potpuno iskoristiti baš svaki dio naranče i dobiti najviše od ovog voća?
1/2 krastavca
1 limun
1 grejp
100 g šećera
100 ml vode (obične ili gazirane)
1 žlica sušenog hibiskusa
3 grančice korijandra
kora od 2 jabuke
U posudi izmiješajte šećer, vodu i hibiskus. Zagrijte dok ne proključa. Procijedite i pustite da se ohladi.
Narežite voće na četvrtine. Voće stavite u vrč, dodajte sirup od hibiskusa i napunite vodom. Dobro promiješajte i servirajte vrlo hladno s ledom.
Pročitajte: Jutarnji mindfulness rituali: dovoljno je 5 minuta da promijenite svoj dan
Foto i izvor: Zara Home