“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Kate Hudson uživa s obitelji na ljetovanju, ne tako daleko od nas, na Siciliji. A dok je tamo, uspjela je dizajnirati špatulu koja se prodaje u humanitarne svrhe, ali i oduševiti se sicilijanskim limun tartom. Zaintrigirala je i nas, stoga smo odmah poželjeli detaljno proučiti recept za limunski tart Kate Hudson.
Obožavana glumica ovo je ljeto provela maksimalno uživajući prvo u Engleskoj, a onda i na Siciliji. Njezina brojna obitelj uživala je u pijesku, skakala sa stijena, pa čak i spavala u restoranu, dok je mama uživala u hladnom piću.
Kate je na Siciliju stigla sa sve troje djece: Ryderom Robinsonom (19), Binghamom Hawnom (12) i najmlađom, kćerkicom Rani (5). Naravno, s njima je i Ranin otac i Katein zaručnik, Danny Fujikawa.
Pročitajte: Kate Hudson obožava ovaj recept za domaću pesto tjesteninu
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
I dok se odmara na Siciliji, Kate Hudson nije zaboravila na svoju posvećenost humanitarnom radu. Osmislila je razigran dizajn špatule u suradnji sa zakladom koja se bori protiv gladi u Americi. Svaka prodana špatula donijet će 40 obroka za gladnu američku djecu. A kako je na Siciliji, ovom špatulom Kate je umiješala i tart od limuna.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Kora:
1/4 šalice maslinovog ulja
1 1/2 žlice mljevenih badema
1 1/4 šalice višenamjenskog brašna
1 vanilin šećer
1 žumanjak
Krema:
Sok od 3 limuna
Korica od 1 limuna
180 ml slatkog sirupa
2 žličice kukuruznog škroba
2 žumanjka
2 cijela jaja
60 grama maslaca, na kockice
2 žlice maslinovog ulja
Priprema:
1. Sve sastojke za koru pomiješati u zdjeli. Tijesto će se lako mrviti.
2. Utisnite tijesto u kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva 15 minuta. Ostavite da se ohladi dok pripremate kremu.
3. Pomiješajte sve sastojke za kremu, OSIM maslinovog ulja i maslaca. Topite na srednje jakoj temperaturi. Miješajte dok se ne zgusne.
4. Sklonite smjesu sa štednjaka pa umiješajte maslinovo ulje i maslac dok se potpuno ne istopi.
5. Ulijte mješavinu kreme na koru za tart.
6. Stavite u hladnjak na 2-3 sata. Ukrasite svježim citrusima i mentom.
Foto: Pascal Le Segretain/Staff via Getty Images Entertainment, vicuschka/iStock via Getty Images Plus