“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
“French fries board” ili daska s pommes fritesom kreativna je i ukusna daska koja vam pruža neodoljiv način da uživate u omiljenom prilogu – hrskavim pommes fritesima, to jest krumpirićima.
Daska s pommes fritesima kombinira fantastičan okus hrskavih krumpirića i estetiku privlačne prezentacije koju dobivate tijekom slaganja ovog boarda.
Svježe pripremljeni krumpirići, narezani u savršene štapiće i prženi, poslužuju se na dasci.
Osim klasičnih pommes fritesa, daska može uključivati raznolike dodatke i umake za potpuni užitak.
Od tradicionalnih umaka poput kečapa i majoneze, do kreativnih umaka s aromatičnim začinima, kao i dodataka poput sira, slanine, povrća ili začinskog bilja kako biste personalizirali svoju dasku i stvorili savršeni okus doživljaja.
“Bilo da ga poslužujete kao glavno jelo ili prilog, ova daska zasigurno će privući poglede i razveseliti nepce svakoga gosta, a posebice ljubitelje krumpirića!
Pročitajte: Najbolja veganska jela u hrvatskim restoranima po izboru Nataše Rajčević
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Pri odabiru vrsta prženih krumpirića, važno je uskladiti raznolikost s praktičnošću.
Odaberite pažljivo jer previše različitih tipova krumpira može ograničiti prostor na dasci i otežati usklađivanje kod pripreme.
Varijacije uključuju klasične uske, naborane, kovrčave i druge tipove krumpirića, no to ostaje vama na odabir.
Možete koristiti bilo koju dasku ili pladanj koji je dovoljno velik da u njega stanu prženi krumpirići i umaci zajedno, a prikladan je za toplu hranu.
View this post on Instagram
Najbolji način da pomfrit ostane vruć najduže jest poslužiti pomfrit na jednom od vrućih metalnih limova za pečenje koje ste koristili za pečenje u pećnici.
Međutim, koliko je dobro, toliko je istovremeno i nepraktično zbog toga što je takva posuda još vruća uzeta ravno iz pećnice.
Također, bilo bi dobro da imate dovoljno gostiju koji će pojesti sav pomfrit dok je još vruć. Ovo nije daska koja može stajati nekoliko sati, to je daska koja se jede dok je hrana vruća.
Pročitajte: Ove jeseni renoviramo kuhinju i biramo nove stalke za začine. Ovih 14 je baš cool
Foto: Instagram, bhofack2 iStock/Getty Images Plus via Getty Images