Medena srca

by | 9 listopada, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 4 žlice đumbira
  • 1 žličica cimeta
  • 250 g margarina
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja

Za ukrašavanje:

  • 200 g šećera u prahu
  • 1 bjelanjak
  • 1 limun
  • čokoladne mrvice

Priprema:
Tijesto:

1. U dubljoj posudi pomiješati margarin, smeđi šećer i jaja, pa umutiti mikserom. U umućenu smjesu dodati brašno, sol, đumbir, cimet i sodu bikarbonu, te zamijesiti tijesto.
2. Tijesto razvući valjkom na debljinu od 1,5 cm, pa malim kalupima za kolače napraviti željene oblike.
3. Posudu za pečenje nauljiti, posuti brašnom, poslagati medenjake i peći ih oko 10 minuta na 150 °C.
4. Pečene medenjake ostaviti da se ohlade, pa ih umakati u smjesu za ukrašavanje od bjelanjaka i šećera, i posuti čokoladnim mrvicama.

Ukrašavanje:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna.

Izvor: Dobra hrana