1. Piletinu prerezati uzduž od vrata. Razdvojiti kožu od mesa, pri tom pazeći da se koža ne ošteti, te izvaditi bijelo meso sa kostima, a batake, krilca i kožu ostaviti u komadu.
2. Bijelo meso samljeti, mladi luk narezati na kolutove, mrkvu i papriku na štapiće, bukovače na kockice, a peršin sitno nasjeckati.
3. Na malo ulja propržiti mrkvu kako bi omekšala, a potom dodati papriku, bukovače i mladi luk, te pirjati uz povremeno dolijevanje juhe dok povrće ne omekša.
4. Omekšalo povrće pomiješati sa mljevenim bijelim mesom, jajetom i peršinom, pa dodati carry i ostale začine po želji.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti unutrašnjost piletine, te kožu pričvrstiti kuhinjskim koncem. Punjenu piletinu položiti u podmazanu tepsiju, prekriti ju folijom i staviti u zagrijanu pećnicu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju, piletinu vratiti u pećnicu i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.