Slane knedle

by | 11 listopada, 2013

Sastojci:

  • 1 kg bijelog krumpira
  • 3 jaja
  • 350 g brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl vrhnja
  • 200 g siry
  • 400 g mljevene junetine
  • mješavina začina

Priprema:

1. Mljeveno meso pomiješati s jednim jajetom i začiniti po želji, te oblikovati kuglice promjera 2,5 cm. Kuglice ispeći na
malo vrućeg ulja kako bi porumenjele, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Krumpir oguliti, narezati na kocke i skuhati u vodi. Zatim ga protisnuti i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađeni pire dodati jaja i sol, pa postepeno dodavati brašno i ručno mijesiti cijelo vrijeme dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju.
4. Od pripremljenog tijesta oblikovati knedle promjera 5 cm. U svaku knedlu staviti po jednu mesnu kuglu i zamotati je tijestom.
5. Pripremljene knedle kuhati u proključaloj vodi. Kada isplivaju na površinu, kuhati ih još 5 minuta.
6. Gotove knedle ostaviti da se ohlade, zatim ih uvaljati u vrhnje, a potom u ribani sir.

Izvor: Dobra hrana