Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Oprati šampinjone i odvojiti drške, pa ih poprskati limunovim sokom kako ne bi pocnile. Poriluk i drške od šampinjona sitno narezati, tunjevinu procijediti od ulja, a pelati rajčice narezati na kockice.
2. U teflonsku tavicu uliti malo ulja, poslagati kapice šampinjona i peći na vrućem ulju sa obje strane dok ne omekšaju, zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od šampinjona staviti poriluk, pa kad omekša dodati pelati rajčice i narezane drške šampinjona, začiniti po želji i pirjati dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj pirjanja umješati tunjevinu i peršin. Pripremljenom smjesom puniti kapice od šampinjona.
Izvor: Dobra hrana