Rolada s hrenovkama

by | 22 listopada, 2013

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 6 pilećih hrenovki
  • 3 dl ulja
  • 5 dl vode
  • 400 g brašna
  • 1 svjež kvasac
  • 1 jaje
  • 1 žličica šećera
  • sezam, sol

Priprema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati vodu, ulje, šećer, svjež kvasac i brašno. Dodati soli po želji i dobro izmiješati da se dobije ujednačena smjesa gustoće jogurta.
2. Odvojiti sedam kora za pitu. Prvu koru ne premazivati nadjevom, samo je preklopiti drugom korom. Preko druge kore premazati malo pripremljenog nadjeva i preklopiti trećom korom. Isti postupak nastaviti dok se ne potroše svih sedam kora.
3. Duž sedme kore uzdužno poslagati tri hrenovke, bočne stranice blago saviti prema unutra kako nadjev ne bi iscurio i zarolati. Na isti način od preostalog materijala napraviti još jednu roladu.
4. Rolade poslagati na lim obložen papirom za pečenje. Premazati ih umućenim jajetom i posipati po vrhu sezam.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana