Frizerski savjeti za (pre)zaposlene uz koje ćete uvijek imati savršenu kosu (bez imalo truda)

Olakšat će vam svakodnevicu

by | 12 svibnja, 2024
frizerski savjeti za prezaposlene

Ako vam se čini da neprestano kasnite na sastanke ili istrčavate od doma u žurbi, još uvijek postoje načini kako se možete pobrinuti za svoje prekrasne uvojke. Slijedeći ove frizerske savjete i trikove, moći ćete držati korak sa svime, a i dalje izgledati fantastično.

Koje frizure izbjegavati ako nemate vremena za stiliziranje kose

Iz salona izlazite osjećajući se – i izgledajući – kao supermodel. Zatim kod kuće pokušate stilizirati svoju novu frizuru, ali ona ne izgleda nimalo kao onda kada ste izašli iz salona. Da biste izbjegli ovakav scenarij (jer nisu sve frizure stvorene za pranje i brzinsko sušenje), ovo su frizure koje bi bilo dobro izbjegavati.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber)

Bob

Bob je superpopularan, ali da bi izgledao najbolje, potrebno ga je stilizirati peglom ili figarom te svakih pet do šest tjedana šišati na optimalnu duljinu. Ako se ipak želite ošišati, a pritom minimizirati vrijeme sređivanja, uzmite u obzir teksturu svoje kose. Tankoj i finoj kosi lijepo će pristajati kratki bob jer što je kraći, to će kosa izgledati bujnije. Za gustu kosu bolji je duži bob jer zahtijeva manje održavanja i stiliziranja. A ako imate valovitu ili kovrčavu kosu, odaberite bob koji je odostraga malo kraći, a sprijeda duži.

Frizure iznad ramena

Živite li užurbanim stilom života, izbjegavajte frizure srednje duljine (poput loba) jer već nakon nekoliko tjedana mogu izgledati neuredno i trošit ćete više vremena na stiliziranje. Općenito govoreći, kosa do brade, kao i ona koja dopire do ramena, zahtijeva najviše truda oko oblikovanja, kao i česte odlaske frizeru.

Ravne šiške

Možda volite guste, ravno odrezane šiške, ali one će vam biti u očima već nakon dva do tri tjedna. Kako ovo nije stil koji možete lako počešljati sa strane, hitno ćete tražiti prvi frizerski salon. Osim toga, tupe je šiške potrebno prati i uređivati svaki dan, a posebno ako imati kombinirani ili masni ten. Ne želite li odustati od šiški, odaberite stil koji se lakše održava; primjerice, “zavjesa” šiške jer lijepo uokviruju lice čak i kad izrastu.

Koje frizure odabrati ako nemate vremena za stiliziranje

Bilo da doslovce iz kreveta uskačete u automobil i razvozite djecu na njihove obveze ili ujutro volite dulje spavati pa nemate dovoljno vremena za dulju rutinu uljepšavanja, ove frizure ne samo da ne zahtijevaju redovite odlaske frizeru već se i brzo i lako stiliziraju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Appleton (@chrisappleton1)

Kratki pixie

Najbolja frizura za brzu rutinu uređivanja je apsolutno kratka pixie frizura. Što je kraća, to ju je lakše stilizirati. Može biti odličan odabir za vas ako imate tanku ili srednje gustu, ravnu ili valovitu kosu jer joj ova bezvremenska frizura daje dozu volumena. Održavanje kod kuće brzo je i jednostavno, ali da bi vaš pixie izgledao dobro, morat ćete svakih mjesec dana na šišanje.

Undercut

Mnogima se undercut može činiti kao alternativni look, ali imamo dobar razlog za to da razmislite o brijanju, posebno ako je vaša kosa ekstra gusta. Ova bi odvažna frizura mogla skratiti vaš jutarnji proces stiliziranja jer će ukloniti težinu iz unutrašnjeg dijela kose pružajući vašoj frizuri manji volumen i lepršavost, a kad krene rasti, (spuštene kose) nitko neće ni primijetiti da ste preskočili odlazak frizeru.

Kosa ispod ramena

Ova dužina kose zahtijeva najmanje odlaska frizeru, jednostavno se održava i dobro izgleda na gotovo svim teksturama. Za razliku od boba ili loba koji zahtijevaju sređeni izgled, s ravnim pramenovima, koji dopiru ispod razine ramena, vaš stil može izgledati lijepo čak i kad je razbarušen i nedovršen. A ako su vaše vlasi valovite ili kovrčave, ova će klasična frizura istaknuti vaše uvojke i dati im punoću.

Duga kosa

Duga kosa je najsvestranija: možete je nakovrčati, pustiti da se osuši na zraku, sušilom… Ako je ošišana u slojevima, koji pristaju teksturi vaše kose i obliku lica, održavanje je vrlo jednostavno (izuzmemo li vrijeme potrebno za sušenje vaše grive). One dane kad nemate vremena za pranje i stiliziranje, sa zaglađenom pletenicom, punđom s obručem ili visokim konjskim repom možete izgledati jednako senzacionalno. Propustili ste termin ili dva kod frizera? Nitko neće primijetiti.

Tehnike bojenja kose za lako održavanje

Tužna je činjenica, ali boja kose vjerojatno neće izgledati jednako vibrantno mjesec dana nakon bojenja. Ta se stvarnost djelomično može pripisati blijeđenju i oksidaciji, ali i izrastu. No postoje tehnike bojenja koje odlično prikrivaju rast kose.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tori Elyse (@imtorielyse)

Shadow roots

Bojenje korijena u vašu prirodnu nijansu postupnim i suptilnim prelaskom u svjetliju boju tehnika je takozvanog sjenčanja korijena. Savršena je za brinete koje žele prirodniji izgled i produljiti vrijeme između odlaska frizeru.

Money piece

Trend money piece odnosi se na bojenje prednjih pramenova kose koji uokviruju i vizualno osvjetljavaju lice. Uglavnom se boje u ton ili dva svjetliji od ostatka kose, ali možete odabrati i drastičnu distinkciju. Ova je tehnika dobar odabir za žene koje žele dodati malo dimenzije svojoj kosi bez “kampiranja” u salonu.

Ombré

Ako imate prirodno tamniju kosu, bilo koja verzija ombréa zahtijevat će rijetke odlaske koloristu. Ova tehnika bojenja izrast čini manje vidljivim jer ostavlja boju kose prirodnom, a istovremeno frizuri daje višedimenzionalnosti s blistavim sjajem svjetlijih pramenova koji, ovisno o vašim preferencijama, mogu biti suptilni ili naglašeniji.

Balayage

Dok ombré karakterizira horizontalno bojenje, bezvremenski balayage bazira se na stvaranje okomitih pramenova bez oštrih linija. Kosa je obojena tako da izgleda kao da je prirodno posvijetlila na suncu. Pramenovi su uz korijen nježni i suptilni, postupno se prelijevajući u jaču boju prema sredini i vrhovima kose.

Baby pramenovi

Ovo su vrlo tanki, fini pramenovi koji su profinjeno i promišljeno raspoređeni po vašoj kosi. Bilo da odaberete za ton svjetlije ili tamnije baby pramenove od vaše prirodne boje kose, rezultat je prirodan efekt i višedimenzionalnost – i bez obvezivanja na redovite odlaske koloristu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chrissy Ellingson Rasmussen (@hairby_chrissy)

3 proizvoda za kosu koji će vam olakšati svakodnevicu

Hidratantna krema

Kad god vas stiliziranje frustrira, obično je krivac suhoća kose. Nanesite hidrirajuću kremu za stiliziranje nakon pranja kose (na ručnikom posušenu kosu). Ne samo da će zagladiti vaše dehidrirane vrhove već će i olakšati oblikovanje te ublažiti frizz efekt.

Suhi šampon

Pranje i sušenje kose dodaje 30-ak minuta vašoj jutarnjoj rutini, a budući da ste zaposlena pčelica, očito nemate vremena napretek. Suhi šampon stiže kao pravi spasitelj. Upija višak masnoće s tjemena, vraća kosi punoću i vi ste spremne za izlazak u nekoliko minuta.

Satenski uvijač

Da biste skratili svoju rutinu uljepšavanja, posvetite svojoj kosi nekoliko minuta prije spavanja. Ako je niste u potpunosti osušili nakon pranja, ispletite pletenice ili uvijte svoje uvojke u mekane viklere ili satenski uvijač. Ujutro kad se probudite, imat ćete ljupke kovrče kao da ste izašli iz frizerskog salona.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chris Weber Mirlach (@chrisweberhair)

Naslovna fotografija: @chrisweberhair