“Sasvim iskreno” je novi podcast dviju terapeutkinja o stvarima koje nas sve ponekad muče
Novi podcast Sasvim iskreno, koji su pokrenule dvije uspješne terapeutkinje s dugogodišnjim iskustvom – Dubravka Fazlić i Teodora Delić, mjesto je ...
Vrijeme je za delicije nadahnute sočnim zagrebačkim jagodama
U zagrebačkoj je Esplanadi u svibnju sve u znaku jagoda. Žarkocrvena boja, intenzivan miris i sladak, neodoljiv okus najkvalitetnijih domaćih zagrebačkih jagoda nadahnuli su i ovaj put cheficu Anu Grgić Tomić i glavnu slastičarku Mirjanu Špoljar da kreiraju neodoljivu hedonističku priču zbog koje ćete poželjeti iznova se vraćati u ovaj kultni hotel.
U Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru očekuje vas popis božanstvenih slastica poput interpretacije šnenokli s kremom od vanilije i notama karameliziranih jagoda, toplog cobblera od jagoda sa sladoledom od kokosa, tarta s bademom i kremom od pjenušca, kolača od skute u spoju sa sorbetom od jagoda – okusi čistog zadovoljstva. Za sve željne daška francuske romantike posebno se ističu madeleines od jagoda: zavodljiv spoj kreme od limuna, svježih jagoda te pesta od badema i bosiljka koji će zasigurno biti povod pokojoj proljetnoj romansi. Za istinske gurmane koji vole jednostavan, čist okus ovih zdravih proljetnih plodova koji obiluju vitaminom C u ponudi su svježe jagode s tučenim vrhnjem uz koje savršeno pristaje čaša vrhunskog pjenušca iz zagrebačke regije, s obronaka Plešivice, da bi upotpunila ovu slatku gurmansku priču kojoj će tek rijetki moći odoljeti.
Kozmopolitsko ozračje Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara s bezvremenskom terasom Oleander savršeno je za uživanje u limitiranom izdanju Popodnevnog čaja, koji na raskošnom etažeru donosi potpuno novu kolekciju mini zalogaja i slastica nadahnutu domaćim jagodama. Pečeni brie sir s bademima dolazi u fantastičnom spoju s tartarom od jagoda i celera uz dodatak bosiljka, a tu je i hrskava tortica s mousseom od šparoga uz gel od jagoda te primamljiva burrata s mariniranim rajčicama uz fermentirane jagode.
Slatka priča o popodnevnom čaju donosi lemon curd tartlet sa svježim jagodama i mentom, primamljiv crème brûlée sa šampanjcem i jagodama, brownie s tamnom čokoladom i ganacheom od jagoda, red velvet s kremom od ricotte i gelom od jagoda te ono najslađe: jagode u čokoladi, za prepuštanje istinskim gurmanskim užicima. Popodnevni čaj za dvoje poslužuje se svaki dan od 12:00 do 18:30 u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru i na terasi Oleander. Čaj se poslužuje u čajniku, a u ponudi su čajevi iz selekcije aromatičnih čajeva Ronnefeldt za dvoje. Cijena Popodnevnog čaja iznosi 40 €.
Uz to, u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru svakako kušajte savršenu selekciju novih koktela s notama jagoda koju potpisuje Vjenceslav Madić poznatiji kao Master Kishoni. Uz teatralan pristup vrhunskih koktel-majstora dopustite da vas zavedu kozmopolitsko ozračje i terasa s pogledom na grad te selekcija senzacionalnih koktela s dozom aromatičnih jagoda od kojih će vas svaki oduševiti: Strawberry Fizz, Strawberry Negroni ili Spring Spritz.
“Za sve ljubitelje vrhunskog gina i slatkih nota pripremio sam blago gaziran Strawberry Fizz u kojem se jagode isprepliću s voćnim paprom i svježinom crvenog grejpa bez dodanih šećera – idealno osvježenje i odličan koktel u spoju s malim zalogajima”, istaknuo je Vjenceslav i dodao: “Strawberry Negroni još je jedan fantastičan koktel punog i bogatog okusa koji će vas osvojiti na prvu. Ako ste ljubitelj koktela Negroni, ovaj twist na bezvremenski klasik idealan je za kušanje nečeg novog, a zanimljiv spoj zagrebačkog Old Pilot’s gina od jagode, Camparija i Vermoutha Rosso savršeno će osvježiti nepce aromatičnim okusima”, naglašava Vjenceslav te zaključuje: “Treći po redu je Strawberry Spritz, fantastičan osvježavajući spritz u kojem se isprepliće pregršt svježih voćnih okusa uz dodir perla Rosé Prosecca, koji prati dug i ukusan završetak jagoda. Ovaj aromama slojevit koktel može se piti u svako doba dana, što ga čini savršenim odabirom za sve ljubitelje laganih nota.“
Požurite jer je promotivna ponuda s domaćim jagodama u Le Bistrou i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupna samo dok su raspoložive svježe namirnice iz lokalnog uzgoja. Le Bistro je otvoren svaki dan od 09:00 do 23:00, slastice se poslužuju od 12:00 do 22:30, dok su kokteli u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail baru dostupni svaki dan od 12:00 do 02:00 ujutro. Rezervirajte stol pozivom na broj 01 45 666 11 (za Le Bistro) i 01 45 666 33 (za Esplanade Bar). Više informacija na www.lebistro.hr i www.esplanade1925.hr
Fotografije: arhiva Hotela Esplanade Zagreb