Priprema: 1. Luk narezati na kockice i popržiti na malo ulja. Zatim dodati mljeveno meso i pržiti ga dok ne promijeni boju. Nastaviti s pirjanjem, dolijevajući sok od rajčica, po potrebi, dok meso ne omekša. 2. Listove lazanja kratko prokuhati u slanoj vodi da postanu savitljivi. 3. Nakon toga omekšale listove premazati slojem njemačkog sira, zatim nanijeti malo nadjeva od mesa i posuti ribanim sirom. Zatim svaki list pažljivo zarolati. 4. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati oblikovane rolice. 5. Posebno otopiti maslac, a zatim dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko neprestano miješajući dok se smjesa ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i začine po želji. 6. Pripremljenim umakom preliti rolice, te ih posuti preostalim sirom i sjeckanim peršinom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.