Anatomske natikače nikad nisu bile popularnije. U ovima ćemo provesti ljeto

by | 26 lipnja, 2024
udobne sandale za ljeto 2024

Razlozi zašto ćemo ovog ljeta nositi anatomske natikače  – na jednome mjestu!

Ako ste barem zavirili na Instagram, svjesni ste da Birkenstocks manija ne jenjava ni 2024.! Svakog ljeta ove se anatomske papuče vraćaju u punom zamahu, a mi sa strahopoštovanjem gledamo kako influencerice ovoj cipeli daju sjaj.

Davne 1774. godine Johann Birkenstock napravio je prvi model obuće, no tek stoljeće kasnije obiteljska tvrtka počela je nuditi cipele s potplatom od pluta, koje su tada bile rezervirane za medicinske radnike. Unatoč udobnosti svojih cipela, njemački se brend borio s osvajanjem modne sfere sve do 1970., desetljeća u kojem su ih cool klinci u SAD-u konačno usvojili.

U 90-ima su mitske sandale stigle u novoj paleti boja i to je bio početak modne priče koja traje i danas.

U ljeto 2024. svjedoci smo da influenceri ponovno posežu za kultnim anatomskim natikačama. Ali! Ovog ljeta nije samo Birkenstock u igri. Pojavljuju se novi modni brendovi i linije koje takve modele dižu na stilski pijedestal.

Koje ćemo anatomske papuče nositi ovog ljeta?

Modeli anatomskih papuča koje ćemo rado nositi

Iako je Birkenstock neosporan, ni u svijetu influencera ne smatra se jedinim stilskim izborom. Postoje brojne alternative koje izgledaju sjajno i mogu se koristiti za stvaranje nevjerojatnih odjevnih kombinacija. Pa doznajmo koje modele ćemo nositi ove godine:

Natikače od jute

Pletene torbice, kožne sandale, a sada i najudobnije papuče od jute! Riječ je o modelu koji odiše raskošnim detaljima, počevši od mekanih materijala, kožnih rubova, s naglaskom na zlatne kopče.

anatomske natikače

J. Crew

Anatomske sandale

Kad natikače ne odgovaraju dress codeu, ove sandale odlična su opcija. U njima možete hodati cijeli dan, a opet se pojaviti na sasvim formalnim događanjima.

Marcela

Gumene natikače

Ako postoji model koji se može smatrati savršeno udobnim i savršeno praktičnim, onda je to ovaj. Ako ste ih do sada nosili samo na plažu, vrijeme je da izađete iz kalupa: ove anatomske papuče danas se nose posvuda.

anatomske natikače

Maurices

Kožne natikače s metalnim kopčama

Modernija i elegantnija verzija klasičnih anatomskih papuča. Skladne linije, manje robustan dizajn čine ove modele odličnima za kombiniranje u elegantnijim kombinacijama.

anatomske natikače

Anine Bing

Kako ćemo ovog ljeta nositi anatomske papuče?

Nakon što smo otkrili koje ćemo modele anatomskih natikača nositi ovog ljeta, vrijeme je da otkrijemo KAKO ih stilizirati.

Kratke hlače + majica komplet

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inês Isaías (@inesisaias)

Ljetne haljine

 

View this post on Instagram

 

A post shared by aemilia (@aemiliafay)

 Traperice + T-shirt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nel (@neleauber)

Kratke hlače + top

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Pročitajte: Savršena haljina za gošću na vjenčanju prema vašem horoskopskom znaku 

Foto: Instagram, eternalcreative iStock/Getty Images Plus via Getty Images