3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 2 žlice šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, pa dodati brašno, kakao i prašak za pecivo, a zatim polako promiješati kuhačom.
4. Pravokutnu tepsiju obložiti papirom za pečenje i uliti u nju pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC oko 15 min. Pečeni i ohlađeni biskvit poprečno prerezati napola, te polovice poprskati čokoladnim mlijekom.
Krema:
1. Umutiti sitni i mascarpone sir sa šećerom u prahu.
2. Banane narezati na kolutove, a čokoladu naribati.
Glazura:
Pomiješati čokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem i kuhati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Zatim ostaviti da se ohladi.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati 1/2 kreme od sira, zatim rasporediti 1/2 banana, posuti 1/2 naribane čokolade i preliti 1/2 ohlađene glazure.
2. Isti postupak ponoviti još jednom, pa ostaviti u hladnjaku da se stegne. Gotov kolač narezati na kocke željene veličine.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept