DIY piling maska koja će vas preko noći osloboditi suhe kože stopala i ispucalih peta

Od samo tri sastojka

by | 1 kolovoza, 2024
DIY piling maska za stopala

Bilo da se tek spremate na more ili ste se vratili s ljetovanja, vaša stopala vjerojatno trebaju ozbiljnu dozu njege kako bi zablistala nakon svježe pedikure. Uz ovu eksfolirajuću masku od samo tri sastojka, možete otkazati termin za pedikuru.

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci vaša su stopala izložena teškim uvjetima, poput vrućine, sunca i suhog zraka, što može rezultirati suhom, ispucalom kožom na petama i tabanima. Pravilna njega ključna je za održavanje stopala mekim, glatkim i zdravim tijekom cijele ljetne sezone.

U drogerijama imate na raspolaganju niz pilinga i eksfolirajućih maski za njegu stopala, ali ako ste odlučili uzeti stvari u svoje ruke (i ne potrošiti ni centa), donosimo fantastičan, jednostavan i povoljan recept za piling masku koja će vas osloboditi suhe i ispucale kože. Redovita uporaba ove maske može poboljšati cjelokupan izgled i zdravlje vaših stopala, ostavljajući ih mekima, glatkima i njegovanima.

Pročitajte: Kućna pedikura bez mukotrpnog rašpanja: ako već niste, vrijeme je da pripremite stopala za sandale

DIY piling maska za stopala

Piling maska za stopala

Sastojci:

2 žlice paste za zube
1 žlica bijelog šećera
1 žlica kokosovog ulja

Postupak pripreme:

U malu posudu dodajte pastu za zube. Pasta za zube sadrži nekoliko sastojaka koji pomažu očistiti i omekšati kožu na stopalima. Natrijev fluorid, čest sastojak pasta za zube, pomaže u uklanjanju odumrlih stanica kože i zaglađuje gruba područja. Osim toga, pasta za zube često uključuje abrazive poput silicijevog dioksida ili kalcijevog karbonata koji djeluju kao nježna sredstva za ribanje.

Dodajte šećer, prirodni piling koji pomaže ukloniti odumrle stanice kože i poboljšati teksturu kože. Male granule u šećeru djeluju kao fizički piling, nježno ribajući ljuskavu, suhu kožu. Šećer također pomaže privlačenju vlage u kožu, održavajući je hidriranom i gipkom.

Dodajte kokosovo ulje, bogat, hranjivi sastojak koji dubinski vlaži i omekšava kožu. Sadrži masne kiseline koje prodiru duboko u kožu, osiguravaju intenzivnu hidrataciju i sprječavaju daljnje isušivanje. Kokosovo ulje također ima antimikrobna svojstva koja mogu spriječiti neugodan miris stopala i gljivične infekcije.

Pomiješajte pastu za zube, šećer i kokosovo ulje dok se dobro ne spoje. Nakon što se spoje, ovi sastojci stvaraju snažnu masku za stopala koja učinkovito čisti ispucale pete i suhu kožu. Pasta za zube i šećer čine piling i uklanjaju odumrle stanice kože, dok kokosovo ulje dubinski vlaži i hrani stopala.

Obilno nanesite smjesu na čista, suha stopala, fokusirajući se na pete i sva gruba područja. Navucite čarape i pričekajte neka maska djeluje 20-30 minuta. Za još bolje djelovanje, umotajte stopala u prozirnu ili aluminijsku foliju pa tek onda navucite čarape.

Isperite masku toplom vodom i, po potrebi, nježno istrljajte stopala plovućcem ili turpijom. Osušite stopala i nanesite gustu, hranjivu kremu za stopala ili vazelin. Pokrijte čarapama preko noći za najbolje rezultate, a ujutro uživajte u svojim mekim, glatkim stopalima!

Pročitajte: Kako prepoznati da ste ušli u loš kozmetički salon

Foto: Boris Jovanovic, iStock/Getty Images Plus via Getty Images