Popis najljepših bazena i zabavnih parkova na otvorenom u Hrvatskoj

by | 31 srpnja, 2024
bazeni na otvorenom hrvatska

Vrući, teški i sparni ljetni dani idealno su vrijeme za provesti dan (ili više) na otvorenim bazenima i zabavnim parkovima!

Ako ovog ljeta ne putujete na more, pa čak i ako putujete, opcija da postoji bazen je uvijek otvorena. Posebice tijekom ljeta, kad mnogi osvježenje traže na svakom koraku, posjet zabavnom parku ili bazenima nama se čini kao odlična ideja. Bez obzira na to odlazite li u paru ili obiteljski, s prijateljima i ekipom, ponuda je doista raznolika pa svatko može pronaći nešto za sebe.

I to mislimo doslovno – od onih najmlađih kojima su namijenjeni baby bazeni do onih malo većih koji će guštati u raznim aktivnostima, atrakcijama, tobogana i ostalim popratnim sadržajima.

Istražili smo kamo otići i što vrijedi posjetiti ovog ljeta!

Bazeni i zabavni parkovi na otvorenom

Terme Jezerčica

Vanjski vodeni park u ljetnim mjesecima nudi tri bazena, uključujući veliki bazen, bazen s tri tobogana i dječji bazen s toboganima. Posjetitelji mogu uživati u šest različitih tobogana, spray parku, play houseu te hidromasažama i masažnim topovima. Za najmlađe tu je dječje igralište sa spravama za penjanje i ljuljačkama. Ostali sadržaji uključuju stolni tenis i masaže na otvorenom.

Radno vrijeme: vodena atrakcija s toboganima radnim danom od 09:00 do 20:00. Ostali bazeni (vanjskog i unutarnjeg vodenog parka) radnim danom i nedjeljom: 08:00 – 21:00 te petkom i subotom: 08:00 – 22:00.

Vodeni park Aquae Vivae Krapinske Toplice

Vodeni park Aquae Vivae smješten je u centru Krapinskih Toplica. Središte parka čini Bazen doživljaja, vanjski bazen s temperaturom vode od 33-35 °C. Ovaj bazen nudi 60 podvodnih atrakcija, uključujući masažne ležaljke, gejzire, slapove i bočne masaže na stjenkama bazena.

Bazen doživljaja okružen je velikom terasom koja pruža otvoreni pogled na dolinu prema Zagrebu te sadrži brojne udobne ležaljke za opuštanje.

Terme Sveti Martin

Termomineralna voda Terma Sveti Martin koristi se više od sto godina za poboljšanje zdravlja. Nekoć je bila dostupna samo u jednom malom bazenu, a danas je dostupna svim posjetiteljima bazenskog kompleksa The Temple of Life.

Aquapark MartiLandia oduševit će vas tijekom ljeta jer bilo da se spuštate niz tobogane ili se opuštate kraj bazena, zabave neće nedostajati.

Čazma – prvo hrvatsko biološko kupalište

Prvi hrvatski biološki bazen sastoji se od bazena koji je podijeljen na bazen za neplivače i plivače, površine 1665 m2, od čega je za neplivače oko 500 m2.

Bazen za neplivače dubok je 1,35 m, a za plivače na mjestima i do 3m. S donje strane bazena će biti plaža, a s gornje prostorije za prvu pomoć, sanitarni čvorovi te kabine za presvlačenje i tuševi.

Uz bazen, izgrađena je tzv. zelena učionica s poučnim bazenima s biljkama za školu u prirodi i slične potrebe te dio za rekreaciju – teren za odbojku, dječje igralište, terasa i sunčalište.

Doživite kupanje u prirodno čistoj vodi, bez klora i kemikalija!

Aquapark Adamovec

Aquapark Adamovec, uz zatvorene vodene sadržaje, na svježem prigorskom zraku nudi veliki rekreacijski bazen s divljom rijekom, umjetnim otocima i jacuzzijem.

Za najmlađe posjetitelje tu je dječji bazen s raznim atrakcijama za cjelodnevno uživanje.

Terme Tuhelj

Vanjski dio Vodenog planeta sadrži rekreacijski bazen s vodenom rijekom, gdje posjetitelji mogu uživati u velikim plutajućim gumonima i koktel baru u vodi. Šareni vijugavi tobogani podižu adrenalin, dok bazen s valovima stvara osjećaj morskih valova.

Za djecu 4-10 godina, Tuhi Land nudi tobogane i špricalice, dok najmlađi mogu uživati u plitkom bazenu s malim toboganom, vodenim topovima i prskalicama u obliku životinja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Terme Tuhelj (@terme_tuhelj)

Gradski bazeni “Marija Ružić” Čakovec

Rekreacijsko-plivački bazen ima vodenu površinu od 1234 m², dubinu od 1,35 m i temperaturu vode od 26-28 °C. Bazen je podijeljen na rekreacijski dio, koji uključuje deset ležećih masaža i dva gejzira te plivački dio s četiri 50-metarske plivačke staze. Posjetitelji također imaju mogućnost najma ležaljki na prostoru vanjskih bazena.

Zabavni bazen s toboganima obuhvaća površinu od 472 m², dubinu od 0,2 m i temperaturu vode od 30-32 °C. Opremljen je vodenim dvorcem s tri tobogana i raznim drugim vodenim atrakcijama, idealan za zabavu i uživanje + baby bazen za one najmlađe.

Aquapark Shhhuma

Aquapark Shhhuma, najveći Aquapark u Slavoniji, smješten je u srcu Parka prirode Papuk.

Tamo vas čeka bazen s gljivom, vodeni toranj, prskalište, tobogani, spora rijeka, olimpijski bazen i još puno toga!

Dalmaland Biograd

Dalmaland je podijeljen u četiri tematske cjeline – Gusarski grad, Divlji Zapad, Svemir i Vodeni svijet i sada su neizostavni dio turističkog odmora u Dalmaciji, jer ovdje nude za svakoga ponešto, od adrenalinske i obiteljske zabave do spuštanja niz veliki broj tobogana i jednostavnog uživanja samo u kupanju, a rezultat tog jednodnevnog izleta su mnoštvo dobre zabave i nezaboravnih uspomena.

Aquapark Dalmatia

Aquapark Dalmatia nalazi se u Solarisu kraj Šibenika, a kod njih je dostupna zabava za cijelu obitelj.

Očekuje vas uzbudljiva avantura na vodi, s kaskadnom tvrđavom Aqua Rain, šest uzbudljivih vodenih tobogana – svaki sa svojim zavojima – širokim rasponom slapova, bazena i blagim ritmom Lijene rijeke. Uživajte u osvježenju i brojnim mogućnostima opuštanja uz bazen.

Aquapark Istralandia

Istralandia je vodeni park u općini Brtonigla u Istarskoj županiji. Otvoren je 2014. godine te je bio prvi vodeni park u Hrvatskoj. Nalazi se na cesti između Novigrada i Nove Vasi, otprilike 5 km od Jadranskog mora.

Svakoga od članova obitelji čekaju čista zabava i uživanje – plivanje i prskanje u bazenima, opuštajuća vodena masaža i uživancija u uzbudljivim toboganima – sve odjednom!

Djeca svih uzrasta iskusit će čisto uzbuđenje i uživati dok istražuju Istralandijine neodoljive atrakcije. Malo je reći da je sadržaja jako puno i da svakako valja istražiti svaki od njih.

Aquapark Čikat

Aquapark nalazi se u kampu Čikat, u srcu borove šume. Ovo je prvi u Hrvatskoj aquapark na otoku. Savršeno je mjesto za opuštanje u kojem se može zabaviti cijela obitelj.

Pročitajte: Vodič kroz najbolje plaže za pse diljem Jadrana

Foto: Instagram, naslovna: @istralandia